RINALDI, IRENE

RINALDI, IRENE  

DIPARTIMENTO DI SCIENZE PER LA QUALITA' DELLA VITA  

Dottorandi  

Mostra records
Risultati 1 - 6 di 6 (tempo di esecuzione: 0.012 secondi).
Titolo Autore(i) Anno Periodico Editore Tipo File
Unraveling the Protective Role of Oleocanthal and Its Oxidation Product, Oleocanthalic Acid, against Neuroinflammation Barbalace MC, Freschi M, Rinaldi I, Zallocco L, Malaguti M, Manera C, Ortore G, Zuccarini M, Ronc...i M, Cuffaro D, Macchia M, Hrelia S, Giusti L, Digiacomo M, Angeloni C 2024-01-01 ANTIOXIDANTS - 1.01 Articolo in rivista Antioxidants editorial 2024.pdfantioxidants-3164811-supplementary.pdf
Identification of Anti-Neuroinflammatory Bioactive Compounds in Essential Oils and Aqueous Distillation Residues Obtained from Commercial Varieties of Cannabis sativa L. Barbalace MC, Freschi M, Rinaldi I, Mazzara E, Maraldi T, Malaguti M, Prata C, Maggi F, Petrelli ...R, Hrelia S, Angeloni C. 2023-01-01 INTERNATIONAL JOURNAL OF MOLECULAR SCIENCES - 1.01 Articolo in rivista IJMS 2023.pdf
Investigation of the anti-inflammatory activity of oleocanthal and oleocanthalic acid in an in vitro model of neuroinflammation Rinaldi, Irene; Barbalace, Maria Cristina; Freschi, Michela; Malaguti, Marco; Digiacomo, Maria; G...iusti, Laura; Lucacchini, Antonio; Angeloni, Cristina; Hrelia, Silvana 2023-01-01 - - 4.01 Contributo in Atti di convegno -
L’ossidazione dell’oleocantale in acido oleocantalico durante la conservazione dell’olio extra vergine d’oliva (EVOO) è cruciale per la perdita della sua attività anti-neuroinfiammatoria. Barbalace Maria Cristina, Rinaldi Irene, Freschi Michela, Malaguti Marco, Digiacomo Maria, Giusti... Laura, Angeloni Cristina, Hrelia Silvana 2023-01-01 - - 4.01 Contributo in Atti di convegno -
Modulation of neuroinflammation by essential oils obtained from different hemp varieties Barbalace Maria Cristina, Freschi Michela, Rinaldi Irene, Mazzara Eugenia, Petrelli Riccardo, Mar...aldi Tullia, Malaguti Marco, Maggi Filippo, Hrelia Silvana, Angeloni Cristina 2023-01-01 - - 4.01 Contributo in Atti di convegno -
The oxidation of oleocanthal in oleocanthalic acid during extra virgin olive oil (EVOO) storage is crucial for the loss of its anti-neuroinflammatory activity Barbalace Maria Cristina, Freschi Michela, Rinaldi Irene, Malaguti Marco, Digiacomo Maria, Zalloc...co Lorenzo, Giusti Laura, Lucacchini Antonio, Angeloni Cristina, Hrelia Silvana 2023-01-01 - - 4.01 Contributo in Atti di convegno -