BERGONZONI, LORENZO
BERGONZONI, LORENZO
DIPARTIMENTO DI SCIENZE E TECNOLOGIE AGRO-ALIMENTARI
Assegnisti
Characterization of red-fleshed pear accessions from Emilia-Romagna region
2023 Bergonzoni L.; Alessandri S.; Domenichini C.; Dondini L.; Caracciolo G.; Pietrella M.; Baruzzi G.; Tartarini S.
Characterization of the genetic diversity of red-fleshed pear accessions from the Emilia-Romagna region
2023 Bergonzoni L.; Dondini L.; Alessandri S.; Domenichini C.; Ancarani V.; Caracciolo G.; Pietrella M.; Baruzzi G.; Tartarini S.
New breeding technology approaches to improve apple and pear cultivars
2023 Domenichini C.; Negri P.; Defrancesco M.; Alessandri S.; Bergonzoni L.; Verde I.; Malnoy M.; Broggini G.A.L.; Patocchi A.; Peil A.; Emeriewen O.F.; Dondini L.; Tartarini S.
Preliminary identification of QTLs associated with fire blight resistance in pear
2023 Pacini F., L. Bergonzoni, L. Dondini, R. Gregori, A. Bertaccini, S. Tartarini
Preliminary fire blight resistance evaluation of pear genotypes as support for breeding.
2022 Pacini F., L. Bergonzoni, S. Tartarini, A. Bertaccini
Quantitative Trait Loci mapping and identification of candidate genes linked to fruit acidity in apricot
2022 Dondini L., Domenichini C., Dong Y., Gennari F., Bassi D., Foschi S., Lama M., Adami M., De Franceschi P., Cervellati C., Bergonzoni L., Alessandri S., Tartarini S.
Moretta di Vignola, da nicchia ad alimento funzionale.
2019 Bertelli D., Marchetti L., Plessi M., Soragni F., Bellelli S., Bergonzoni L., Dondini L., Grandi M., Venturi S., Etiopi C., Monari W., Bernardi A., Quartieri G., Lugli S.
Selezione qualitativa nei programmi di breeding dell’Università di Bologna.
2019 Ciffo G., Dondini L., Bergonzoni L., Grandi M., Lugli S.
Titolo | Autore(i) | Anno | Periodico | Editore | Tipo | File |
---|---|---|---|---|---|---|
Characterization of red-fleshed pear accessions from Emilia-Romagna region | Bergonzoni L.; Alessandri S.; Domenichini C.; Dondini L.; Caracciolo G.; Pietrella M.; Baruzzi G....; Tartarini S. | 2023-01-01 | SCIENTIA HORTICULTURAE | - | 1.01 Articolo in rivista | 1-s2.0-S030442382300033X-main.pdf |
Characterization of the genetic diversity of red-fleshed pear accessions from the Emilia-Romagna region | Bergonzoni L.; Dondini L.; Alessandri S.; Domenichini C.; Ancarani V.; Caracciolo G.; Pietrella M....; Baruzzi G.; Tartarini S. | 2023-01-01 | ACTA HORTICULTURAE | International Society for Horticultural Science | 4.01 Contributo in Atti di convegno | - |
New breeding technology approaches to improve apple and pear cultivars | Domenichini C.; Negri P.; Defrancesco M.; Alessandri S.; Bergonzoni L.; Verde I.; Malnoy M.; Brog...gini G.A.L.; Patocchi A.; Peil A.; Emeriewen O.F.; Dondini L.; Tartarini S. | 2023-01-01 | ACTA HORTICULTURAE | International Society for Horticultural Science | 4.01 Contributo in Atti di convegno | - |
Preliminary identification of QTLs associated with fire blight resistance in pear | Pacini F., L. Bergonzoni, L. Dondini, R. Gregori, A. Bertaccini, S. Tartarini | 2023-01-01 | - | - | 4.02 Riassunto (Abstract) | - |
Preliminary fire blight resistance evaluation of pear genotypes as support for breeding. | Pacini F., L. Bergonzoni, S. Tartarini, A. Bertaccini | 2022-01-01 | - | - | 4.01 Contributo in Atti di convegno | - |
Quantitative Trait Loci mapping and identification of candidate genes linked to fruit acidity in apricot | Dondini L., Domenichini C., Dong Y., Gennari F., Bassi D., Foschi S., Lama M., Adami M., De Franc...eschi P., Cervellati C., Bergonzoni L., Alessandri S., Tartarini S. | 2022-01-01 | FRONTIERS IN PLANT SCIENCE | - | 1.01 Articolo in rivista | fpls-13-838370.pdf |
Moretta di Vignola, da nicchia ad alimento funzionale. | Bertelli D., Marchetti L., Plessi M., Soragni F., Bellelli S., Bergonzoni L., Dondini L., Grandi ...M., Venturi S., Etiopi C., Monari W., Bernardi A., Quartieri G., Lugli S. | 2019-01-01 | RIVISTA DI FRUTTICOLTURA E DI ORTOFLORICOLTURA | - | 1.01 Articolo in rivista | Bertelli et al.pdf |
Selezione qualitativa nei programmi di breeding dell’Università di Bologna. | Ciffo G., Dondini L., Bergonzoni L., Grandi M., Lugli S. | 2019-01-01 | RIVISTA DI FRUTTICOLTURA E DI ORTOFLORICOLTURA | - | 1.01 Articolo in rivista | Ciffo et al.pdf |