ALESSANDRINI, LAURA
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ALESSANDRINI, LAURA
DIP. DI SCIENZE DEGLI ALIMENTI
Pubblicazioni
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Titolo | Autore(i) | Anno | Periodico | Editore | Tipo | File | |
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1 | Application of FT-NIR technique for the discrimination and quality evaluation of differently roasted coffee beans | ALESSANDRINI L.; ROMANI S.; ROCCULI P.; DALLA ROSA M. | 2006 | s.n | 4.01 Contributo in Atti di convegno | - | |
2 | Effect of steam cooking on the residual enzymatic activity of potatoes cv. Agria | Alessandrini L.; Romani S.; Rocculi P.; Sjoholm I.; Dalla Rosa M. | 2011 | JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE | 1.01 Articolo in rivista | - | |
3 | Evaluation of Coffee Roasting Degree by Using Electronic Nose and Artificial Neural Network for Off-line Quality Control | S. Romani; C. Cevoli; A. Fabbri; L. Alessandrini;M. Dalla Rosa | 2012 | JOURNAL OF FOOD SCIENCE | 1.01 Articolo in rivista | - | |
4 | Impiego di spettroscopia FT-NIR nella valutazioni del livello di tostatura del caffé in grani | Alessandrini L.; Romani S.; Giunchi A.; Gradari P.; Dalla Rosa M. | 2006 | S. Porretta | 4.01 Contributo in Atti di convegno | - | |
5 | Near Infrared Spectroscopy: an analytical tool to predict coffee roasting degree | Alessandrini L.; Romani S.; Pinnavaia G.G.; Dalla Rosa M. | 2008 | ANALYTICA CHIMICA ACTA | 1.01 Articolo in rivista | - | |
6 | Numerical modeling of heat and mass transfer during coffee roasting process | Angelo Fabbri; Chiara Cevoli; Laura Alessandrini; Santina Romani | 2011 | JOURNAL OF FOOD ENGINEERING | 1.01 Articolo in rivista | - | |
7 | PHYSICO-CHEMICAL AND SENSORIAL CHARACTERIZATION OF DIFFERENT KINDS OF A TYPICAL ITALIAN FRESH PASTA | L. Alessandrini; F. Balestra; G. Pinnavaia; M. Dalla Rosa; S. Romani | 2008 | sine nomine | 4.02 Riassunto (Abstract) | - | |
8 | Physicochemical and Sensory Properties of Fresh Potato-Based Pasta (Gnocchi) | Alessandrini L.; Balestra F.; Romani S.; Rocculi P.; Dalla Rosa M. | 2010 | JOURNAL OF FOOD SCIENCE | 1.01 Articolo in rivista | - | |
9 | Potato purees quality as affected by different mashing treatments | L. Alessandrini; S. Romani; P. Rocculi; M. Dalla Rosa | 2010 | IUFOST-SAAFoST | 4.02 Riassunto (Abstract) | - | |
10 | Potato-based fresh pasta (gnocchi): influence of formulation on dough quality characteristics | L.Alessandrini; P.Rocculi; F. Balestra; S.Romani; M.Dalla Rosa | 2010 | IUFOST-SAAFoST | 4.02 Riassunto (Abstract) | - | |
11 | Prediction of coffee roasting degree by near infrared spectroscopy | Alessandrini L.; Romani S.; Dalla Rosa M. | 2006 | sine nomine | 4.01 Contributo in Atti di convegno | - |