BORDONI, ALESSANDRA
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BORDONI, ALESSANDRA
DIPARTIMENTO DI SCIENZE E TECNOLOGIE AGRO-ALIMENTARI
Docenti di ruolo di IIa fascia
Pubblicazioni
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Titolo | Autore(i) | Anno | Periodico | Editore | Tipo | File | |
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1 | A mini concept based analysis of health promoting traditional food potential, on the basis of expert judgement and consumer expectations | A. Berardinelli; L. F. D'Antuono; A. Bordoni; F. Danesi; K. Fedosova; L. Zukina; N. Koval; N. Boy...ko; D. V. Karpenko; C. Costea; A. Stroia; S. Rascu-Pistol; A. Varga-Ungureanu; A. Branni; E. Satberashvili; I. Ebralidze; Z. Kilasonia; I. Alexieva; O. Hayran; B. Koçaoglu | 2012 | Alma mater studiorum, Università di Bologna | 4.03 Poster | - | |
2 | A screen to test the role of IL-23 receptor in inflammatory bowel diseases | F. Danesi; M. Philpott; C. Huebner; A. Bordoni; L.R. Ferguson | 2008 | JOURNAL OF NUTRIGENETICS AND NUTRIGENOMICS | 1.06 Abstract in rivista | - | |
3 | Acidi grassi n-3 e modulazione dell'espressione genica | A. Bordoni | 2005 | s.n | 4.02 Riassunto (Abstract) | - | |
4 | Activity of the novel T137A SOD1 mutation in amyotrophic lateral sclerosis patients | E. Pasini; D. de Biase; M. Visani; L. Morandi; F. Danesi; E. Boschetti; V. Tugnoli; F. Salvi; A. ...Bordoni; A. Pession | 2012 | FUTURE NEUROLOGY | 1.01 Articolo in rivista | - | |
5 | An International Network for Improving Health Properties of Food by Sharing our Knowledge on the Digestive Process | Didier Dupont;Alessandra Bordoni;Andre Brodkorb;Francesco Capozzi;Tanja Cirkovic Velickovic;Milen...a Corredig;Paul D. Cotter;Ivano Noni;Claire Gaudichon;Matt Golding;Tor Lea;Isabelle Huërou-Luron;Alan Mackie;Charlotte Madsen;Bruno Meulenaer;Yves Nys;Anne Pihlanto;Isidra Recio;Didier Rémond;Teresa Requena;Isabelle Souchon;Dominika Swiatecka;Sylvie Turgeon;Gerd Vegarud;Robert Vreeburg;Werner Weitschies;Martin Wickham | 2011 | FOOD DIGESTION | 1.01 Articolo in rivista | - | |
6 | Ancient wheat and health: a legend or the reality? A review on KAMUT khorasan wheat | Bordoni, Alessandra; Danesi, Francesca; Di Nunzio, Mattia; Taccari, Annalisa; Valli, Veronica | 2017 | INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCES AND NUTRITION | 1.01 Articolo in rivista | - | |
7 | Antiossidanti naturali tra informazione e disinformazione: Metodi di analisi, biodisponibilità ed effetti in-vivo | Bacchiocca M.; Bordoni A.; Dalla Rosa M.; Sacchetti G. | 2009 | Centro Universitario Bertinoro | 3.02 Curatela | - | |
8 | Antioxidant properties of potentially probiotic bacteria: in vitro and in vivo activities | A. Amaretti; M. Di Nunzio; A. Pompei; S. Raimondi; M. Rossi; A. Bordoni | 2013 | APPLIED MICROBIOLOGY AND BIOTECHNOLOGY | 1.01 Articolo in rivista | - | |
9 | Antioxidative and anti-inflammatory effect of in vitro digested cookies baked using different types of flours and fermentation methods | Valli, Veronica; Danesi, Francesca; Gianotti, Andrea; Di Nunzio, Mattia; Taneyo Saa, Danielle Lau...re; Bordoni, Alessandra | 2016 | FOOD RESEARCH INTERNATIONAL | 1.01 Articolo in rivista | - | |
10 | Bioaccessibility of the Bioactive Peptide Carnosine during in Vitro Digestion of Cured Beef Meat | Elena Marcolini; Elena Babini; Alessandra Bordoni ;Mattia Di Nunzio; Luca Laghi; Anita Maczό; Gia...nfranco Picone; Emoke Szerdahelyi; Veronica Valli; Francesco Capozzi | 2015 | JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY | 1.01 Articolo in rivista | - | |
11 | Bioactive-richSideritis scardicatea (mountain tea) is as potent asCamellia sinensistea at inducing cellular antioxidant defences and preventing oxidative stress | Francesca Danesi;Shikha Saha;Paul A Kroon;Marija Glibetić;Aleksandra Konić-Ristić;Luigi F D'Antuo...no;Alessandra Bordoni | 2013 | JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE | 1.01 Articolo in rivista | - | |
12 | Bioattività degli alimenti tradizionali del Mar Nero: primo screening del possibile ruolo nella prevenzione cardiovascolare | F. Danesi; F. Pasini; M. Mudryk; B. Kocaoglu; D. Karpenko; L. Kapreliants; M. Jorjadze; A. Stroia...; I. Alexieva; M.F. Caboni; L.F. D’Antuono; A. Bordoni | 2011 | 4.03 Poster | - | ||
13 | Biochimica dello stato di malnutrizione | A. Bordoni | 2007 | s.n | 4.01 Contributo in Atti di convegno | - | |
14 | Black Sea area traditional foods as a new, valuable source of antioxidant polyphenols. | F. Pasini; F. Danesi; M.F. Caboni; A. Bordoni; L.F. D’Antuono | 2011 | 4.03 Poster | - | ||
15 | Catechine del tè verde: oltre l'attività antiossidante? | F. Danesi; M. Di Nunzio; M. Malaguti; P.L. Biagi; A.Bordoni | 2006 | s.n | 4.02 Riassunto (Abstract) | - | |
16 | Catechine del tè verde: validi alleati per la salute | Bordoni, A.; Danesi, F.; Biagi, P.L. | 2004 | L'INTEGRATORE NUTRIZIONALE | 1.01 Articolo in rivista | - | |
17 | Cholesterol-lowering probiotics: in vitro selection and in vivo testing of bifidobacteria | Bordoni A; Amaretti A; Leonardi A; Boschetti E; Danesi F; Matteuzzi D; Roncaglia L; Raimondi S; R...ossi M | 2013 | APPLIED MICROBIOLOGY AND BIOTECHNOLOGY | 1.01 Articolo in rivista | - | |
18 | Cibi di nuova generazione | A. Bordoni; F. Danesi | 2007 | IL DIVULGATORE | 1.01 Articolo in rivista | - | |
19 | Co-administration of propionate or protocatechuic acid does not affect dha-specific transcriptional effects on lipid metabolism in cultured hepatic cells | Danesi F.; Larsen B.D.; Di Nunzio M.; Nielsen R.; de Biase D.; Valli V.; Mandrup S.; Bordoni A. | 2020 | NUTRIENTS | 1.01 Articolo in rivista | ||
20 | Comparison between single cell cultures and tissue cultures as model systems for evaluating the modulation of gene expression by food bioactives. | Boschetti E; Bacon JR; Meyer F; Tugnoli V; Bordoni A; Kroon PA | 2013 | INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCES AND NUTRITION | 1.01 Articolo in rivista | - |