VERSARI, ANDREA

VERSARI, ANDREA  

DIPARTIMENTO DI SCIENZE E TECNOLOGIE AGRO-ALIMENTARI  

Docenti di ruolo di Ia fascia  

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Titolo Autore(i) Anno Periodico Editore Tipo File
A comparison of analytical methods for measuring the color components of red wine Versari A.; Boulton R.B.; Parpinello G.P. 2008-01-01 FOOD CHEMISTRY - 1.01 Articolo in rivista -
Adulteration of fruit juices: Dihydrochalcones as quality markers for apple juice identification Versari A.; Biesenbruch S.; Barbanti D.; Farnell P.J. 1997-01-01 LEBENSMITTEL-WISSENSCHAFT + TECHNOLOGIE - 1.01 Articolo in rivista -
Albana di Romagna: aspetti enologici e sensoriali Simoni M.; Castellari L.; Parpinello G.P.; Rombolà A.D.; Versari A. 2015-01-01 L'ENOLOGO - 1.01 Articolo in rivista -
Analisi della Vitamina C in succhi di frutta tramite elettroforesi capillare Parpinello G.P.; Mattioli U.A.; Lupini S.; Versari A. 2006-01-01 INDUSTRIE DELLE BEVANDE - 1.01 Articolo in rivista -
Analisi FTIR di vini portoghesi Molisani A.; Parpinello G.P.; Versari A.; Riponi C. 2005-01-01 - Vinidea 4.02 Riassunto (Abstract) -
Analysis of anthocyanins in red fruits by use of HPLC/spectral array detection Versari A.; Barbanti D.; Biesenbruch S.; Farnell P.J. 1997-01-01 ITALIAN JOURNAL OF FOOD SCIENCE - 1.01 Articolo in rivista -
Analysis of mechanical properties of cork stoppers and synthetic closures for wine bottling Giunchi A.; Versari A.; Parpinello G.P.; Galassi S. 2008-01-01 JOURNAL OF FOOD ENGINEERING - 1.01 Articolo in rivista -
Analysis of selected phenolic compounds by MECC and HPLC. A comparative study Versari A.; Parpinello G.P.; Galassi S. 1999-01-01 ANNALI DI CHIMICA - 1.01 Articolo in rivista -
Analysis of SO2 -resistant polymeric pigments in red wines by high performance liquid chromatography Versari A.; Boulton R.B.; Parpinello G.P. 2007-01-01 AMERICAN JOURNAL OF ENOLOGY AND VITICULTURE - 1.01 Articolo in rivista -
Analysis of some Italian lemon liquors (Limoncello) Versari A.; Natali N.; Russo M.T.; Antonelli A. 2003-01-01 JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY - 1.01 Articolo in rivista -
Analytical profiling of food-grade extracts from grape ( Vitis vinifera sp.) seeds and skins, green tea ( Camellia sinensis ) leaves and Limousin oak ( Quercus robur ) heartwood using MALDI-TOF-MS, ICP-MS and spectrophotometric methods Ricci, Arianna; Parpinello, Giuseppina P.; Schwertner Palma, Aline; Teslić, Nemanja; Brilli, Clau...dio; Pizzi, Antonio; Versari, Andrea 2017-01-01 JOURNAL OF FOOD COMPOSITION AND ANALYSIS - 1.01 Articolo in rivista Ricci et al_Journ Food Comp Anal 2017.pdfpostprint 582266.pdf
Anthocyanin composition of montepulciano d'abruzzo must during industrial fermentation process Versari A.; Barbanti D.; Galassi S. 1999-01-01 JOURNAL OF WINE RESEARCH - 1.01 Articolo in rivista -
Antioxidant activity of commercial food grade tannins exemplified in a wine model Ricci, Arianna; Olejar, Kenneth J.; Parpinello, Giuseppina P.; Mattioli, Alessia U.; Teslić, Nema...nja; Kilmartin, Paul A.; Versari, Andrea 2016-01-01 FOOD ADDITIVES & CONTAMINANTS. PART A. CHEMISTRY, ANALYSIS, CONTROL, EXPOSURE & RISK ASSESSMENT - 1.01 Articolo in rivista -
Application of Fourier transform infrared (FTIR) spectroscopy in the characterization of tannins. Ricci, A.; Olejar, K.J.; Parpinello, G.P.; Kilmartin, P.A.; Versari, A. 2015-01-01 APPLIED SPECTROSCOPY REVIEWS - 1.01 Articolo in rivista -
Application of HPLC-DAD for phenolic evaluation of red wines during maceration. Durakova S., Ivanova V., Ricci A., Parpinello, G.P., Versari, A. 2019-01-01 - Society of Chemists and Technologists of Macedonia 4.01 Contributo in Atti di convegno -
Application of infrared spectroscopy for the prediction of color components of red wines Versari A.; Parpinello G.P.; Laghi L. 2012-01-01 SPECTROSCOPY - 1.01 Articolo in rivista -
Application of Infrared Spectroscopy to Grape and Wine Analysis Arianna Ricci; Giuseppina Paola Parpinello; Luca Laghi; Milena Lambri; Andrea Versari 2014-01-01 - NOVA Publishers, Inc 2.01 Capitolo / saggio in libro -
Applicazione dei campi elettrici pulsanti per il trattamento del pigiato di uve rosse Arianna Ricci, Giuseppina P. Parpinello, Cristian Galaz, Federico Olivi, Andrea Versari 2021-01-01 - Vit. En. 2.01 Capitolo / saggio in libro -
APPLICAZIONE DI RETI NEURALI PER LA CLASSIFICAZIONE DI CULTIVAR DI ALBICOCCO MEDIANTE NASO ELETTRONICO A. Fabbri; G. Parpinello; A. Versari 2007-01-01 - Università di Firenze 4.01 Contributo in Atti di convegno -
Astringency diversity of Italian red wines Piombino P., Gambuti A., Rinaldi A., Moio L., Slaghenaufi D., Versari A., Rolle L., Mattivi F., C...urioni A., Ugliano M. 2018-01-01 - Universidad de Zaragozza 4.02 Riassunto (Abstract) -