The aim of this essay is to investigate about the taste from a pedagogical point of view. Doing this, it provides arguments from neuroscience, philosophy and literature. The final result is the definition of a pedagogical framework starting from which it could be possible to imagine a taste training.

Rivoltella, P.C. (2013). Il sapere del sapore. Per una pedagogia del gusto. NAPOLI : Guida.

Il sapere del sapore. Per una pedagogia del gusto

Rivoltella, Pier Cesare
2013

Abstract

The aim of this essay is to investigate about the taste from a pedagogical point of view. Doing this, it provides arguments from neuroscience, philosophy and literature. The final result is the definition of a pedagogical framework starting from which it could be possible to imagine a taste training.
2013
Educare al (buon) gusto. Tra sapore, piacere e sapere
111
125
Rivoltella, P.C. (2013). Il sapere del sapore. Per una pedagogia del gusto. NAPOLI : Guida.
Rivoltella, Pier Cesare
File in questo prodotto:
Eventuali allegati, non sono esposti

I documenti in IRIS sono protetti da copyright e tutti i diritti sono riservati, salvo diversa indicazione.

Utilizza questo identificativo per citare o creare un link a questo documento: https://hdl.handle.net/11585/963478
 Attenzione

Attenzione! I dati visualizzati non sono stati sottoposti a validazione da parte dell'ateneo

Citazioni
  • ???jsp.display-item.citation.pmc??? ND
  • Scopus ND
  • ???jsp.display-item.citation.isi??? ND
social impact