MARANESI, MAGDA
MARANESI, MAGDA
DIP. DI BIOCHIMICA "MORUZZI"
Evaluation of some nutritional and sport aspects in sedentary and active adolescents: analysis in Italian and Romanian school
2009 F. PASQUI; M. BALDINI; A. LORENZINI; A. BORDONI; M.MALAGUTI; M. DI CARLO; R. MIROI; M.MARANESI
Is the Mediterranean lifestyle still a reality? Evaluation of food consumption and energy expenditure in Italian and Spanish university students
2009 Baldini M.; Pasqui F.; Bordoni A.; Maranesi M.
Dietary Selenium for the counteraction of oxidative damage: fortified foods or supplements?
2008 A.Bordoni; F. Danesi; M. Malaguti; M. Di Nunzio; F. Pasqui; M. Maranesi; P.L. Biagi
Effect of cultivar on the protection of cardiomyocytes from oxidative stress by essential oils and aqueous extracts of basil (Ocimum basilicum L.).
2008 F. Danesi; S. Elementi;R. Neri; M. Maranesi; L.F. D'Antuono; A. Bordoni
Does n-3 PUFA supplementation favour free-radical damage? Different effects of EPA And DHA in cultured cardiomyocytes.
2007 A. Bordoni; F. Danesi; M. Di Nunzio; M. Malaguti; M. Maranesi; P.L. Biagi
Green tea catechins activate Peroxisome Proliferator Activated Receptors (PPARs) in cultured cardiomyocytes: a new role in cardiovascular protection?
2007 F. Danesi; M. Di Nunzio; M. Malaguti; M. Maranesi; P.L. Biagi; A. Bordoni
Assunzione alimentare ed integrazione dietetica di acidi grassi polinsaturi n3 in gravidanze a rischio di parto pretermine
2006 F. Pasqui; M. Di Nunzio; O. Sanlorenzo; S. Melappioni; L. Console; M. Maranesi
Confronto tra diversi metodi di valutazione del dispendio energetico in un gruppo di ragazze normopeso in relazione all'apporto calorico
2006 F. Pasqui; M. Baldini; M. Maranesi
Counteraction of adriamycin-induced oxidative damage in rat heart by selenium dietary supplementation.
2006 F. Danesi; M. Malaguti; M. Di Nunzio; M. Maranesi; P.L. Biagi; A.Bordoni.
Dietary habits and related psychological and social factors: influence on the body weight of elementary school children
2006 F. Pasqui; M. Baldini; P. Biagi; M. Maranesi
Effetti degli acidi grassi polinsaturi n-3 in cellule cardiache. Relazione tra modulazione della composizione lipidica e regolazione dell'espressione genica
2006 M. Di Nunzio; F. Danesi; M. Maranesi; P.L. Biagi; A. Bordoni
Effetto della tipologia di cottura sulla ossidazione lipidica in lombate ovine.
2006 Zanardi E.; Ghidini S.; Montellato L.; Maranesi M.; Bochicchio D.; Badiani A.
EPA and DHA modulate qualitative/quantitative lipid composition and activate PPAR beta, but not PPAR alpha, in cultured cardiomyocytes
2006 M. Di Nunzio; F. Danesi; M. Malaguti; M. Maranesi; P.L. Biagi; A. Bordoni
Influenza della dieta e dell'attività fisica in soggetti sedentari e non
2006 M. Baldini; F. Pasqui; F.Merni; P. Biagi; M.Maranesi
Is the reduction of NO production via PPAR activation one of the health benefits of green tea? Effects in hypoxic/reoxygenated cardiomyocytes
2006 F. Danesi; M. Di Nunzio; M. Maranesi; F. Pasqui; P.L. Biagi; A. Bordoni
Vitamin B6 deficiency and dietary fats: effects on lipid composition and glutathione peroxidase activity in rat liver
2006 Bordoni A. ; Cabrini L.; Marchetti M.; Danesi F.; Bochicchio D.; Biagi P.L.; Maranesi M.
Acidi grassi poliinsaturi n-3 nel trattamento di gravidanza a rischio di parto pretermine.
2005 S. Melappioni; O. Sanlorenzo; M. Maranesi; D. de Aloysio
Correlation between dietary polyunsaturated fatty acids and plasma homocysteine concentration in vitamin B(6)-deficient rats.
2005 Cabrini L; Bochicchio D; Bordoni A; Sassi S; Marchetti M; Maranesi M.
Dispendio energetico ed apporti nutrizionali in età adolescenziale.
2005 F. Pasqui; M. Baldini; M. Malaguti; M. Maranesi.
Educazione e comportamenti alimentari in adolescenti sportivi di diversi stati.
2005 M. Di Carlo; R. Miroiu; P. Biagi; M. Maranesi