MARANESI, MAGDA
MARANESI, MAGDA
DIP. DI BIOCHIMICA "MORUZZI"
Acidi grassi poliinsaturi n-3 nel trattamento di gravidanza a rischio di parto pretermine.
2005 S. Melappioni; O. Sanlorenzo; M. Maranesi; D. de Aloysio
Assunzione alimentare ed integrazione dietetica di acidi grassi polinsaturi n3 in gravidanze a rischio di parto pretermine
2006 F. Pasqui; M. Di Nunzio; O. Sanlorenzo; S. Melappioni; L. Console; M. Maranesi
Confronto tra diversi metodi di valutazione del dispendio energetico in un gruppo di ragazze normopeso in relazione all'apporto calorico
2006 F. Pasqui; M. Baldini; M. Maranesi
Contents and retentions of free and total purine bases in lamb meat cooked by several household methods
2003 Badiani A.; Montellato L.; Maranesi M.; Bochicchio D.; Parazza P.; Anfossi P.
Correlation between dietary polyunsaturated fatty acids and plasma homocysteine concentration in vitamin B(6)-deficient rats.
2005 Cabrini L; Bochicchio D; Bordoni A; Sassi S; Marchetti M; Maranesi M.
Counteraction of adriamycin-induced oxidative damage in rat heart by selenium dietary supplementation.
2006 F. Danesi; M. Malaguti; M. Di Nunzio; M. Maranesi; P.L. Biagi; A.Bordoni.
Dietary habits and related psychological and social factors: influence on the body weight of elementary school children
2006 F. Pasqui; M. Baldini; P. Biagi; M. Maranesi
Dietary Selenium for the counteraction of oxidative damage: fortified foods or supplements?
2008 A.Bordoni; F. Danesi; M. Malaguti; M. Di Nunzio; F. Pasqui; M. Maranesi; P.L. Biagi
Dispendio energetico ed apporti nutrizionali in età adolescenziale.
2005 F. Pasqui; M. Baldini; M. Malaguti; M. Maranesi.
Does n-3 PUFA supplementation favour free-radical damage? Different effects of EPA And DHA in cultured cardiomyocytes.
2007 A. Bordoni; F. Danesi; M. Di Nunzio; M. Malaguti; M. Maranesi; P.L. Biagi
Educazione e comportamenti alimentari in adolescenti sportivi di diversi stati.
2005 M. Di Carlo; R. Miroiu; P. Biagi; M. Maranesi
Effect of cultivar on the protection of cardiomyocytes from oxidative stress by essential oils and aqueous extracts of basil (Ocimum basilicum L.).
2008 F. Danesi; S. Elementi;R. Neri; M. Maranesi; L.F. D'Antuono; A. Bordoni
Effect of dietary intake of LCPUFA n-3 on CLA amount of milk | Modificazioni indotte dall'apporto dietetico di LCPUFA n-3 sul contenuto di CLA nel latte
2002 Maranesi M.; Bochicchio D.; Zotti A.; Mordenti A.
Effect of feeding partially hydrogenated lard on trans-fatty acid content of muscle and backfat of heavy pigs
2005 Bochicchio D.; Faeti V.; Marchetto G.; Poletti E.; Maranesi M.; Mordenti A.L.; Della Casa G.
Effect of microwave cooking or broiling on selected nutrient contents, fatty acid pattern and true retention values in separable lean from lamb rib-loins, with emphasis on conjugated linoleic acid
2005 MARANESI M.; BOCHICCHIO D.; MONTELLATO L.; ZAGHINI A.; PAGLIUCA G.; BADIANI A.
Effects of different dietary amounts of LCPUFA n3 and vitamin B6 on lipid composition and antioxidant defences in rat kidney.
2004 Maranesi M; Bochicchio D; Zambonin L; Tolomelli B; Cabrini L.
Effetti degli acidi grassi polinsaturi n-3 in cellule cardiache. Relazione tra modulazione della composizione lipidica e regolazione dell'espressione genica
2006 M. Di Nunzio; F. Danesi; M. Maranesi; P.L. Biagi; A. Bordoni
Effetto della tipologia di cottura sulla ossidazione lipidica in lombate ovine.
2006 Zanardi E.; Ghidini S.; Montellato L.; Maranesi M.; Bochicchio D.; Badiani A.
Effetto protettivo a livello cardiaco di una moderata supplementazione dietetica di Selenio.
2005 F. Danesi; M. Malaguti; M. Di Nunzio; M. Maranesi; P. Biagi; A. Bordoni
EPA and DHA modulate qualitative/quantitative lipid composition and activate PPAR beta, but not PPAR alpha, in cultured cardiomyocytes
2006 M. Di Nunzio; F. Danesi; M. Malaguti; M. Maranesi; P.L. Biagi; A. Bordoni