RicercaInizia una nuova ricerca
NOTA: è possibile cercare una corrispondenza esatta usando i doppi apici, ad es: "evoluzione della specie". Qualora si cerchi un identificativo, è consigliabile cercarlo in due modi differenti: tra apici con caratteri speciali es: "978-94-6366-274" oppure senza caratteri speciali solo come sequenza numerica: es 978946366274.
A mini concept based analysis of health promoting traditional food potential, on the basis of expert judgement and consumer expectations
2012 A. Berardinelli; L. F. D'Antuono; A. Bordoni; F. Danesi; K. Fedosova; L. Zukina; N. Koval; N. Boyko; D. V. Karpenko; C. Costea; A. Stroia; S. Rascu-Pistol; A. Varga-Ungureanu; A. Branni; E. Satberashvili; I. Ebralidze; Z. Kilasonia; I. Alexieva; O. Hayran; B. Koçaoglu
Analytical characterisation of oilseed raw materials used in production of tahin and halva
2012 F. Pasini; M. F. Caboni; I. Alexieva; L. F. D'Antuono
Bioactive compound retention factors as a function of kale cooking time and way: boiling vs. steaming
2012 F. Ferioli; E. Giambanelli; L. F. D’Antuono
Bioattività degli alimenti tradizionali del Mar Nero: primo screening del possibile ruolo nella prevenzione cardiovascolare
2011 F. Danesi; F. Pasini; M. Mudryk; B. Kocaoglu; D. Karpenko; L. Kapreliants; M. Jorjadze; A. Stroia; I. Alexieva; M.F. Caboni; L.F. D’Antuono; A. Bordoni
Black Sea area traditional foods as a new, valuable source of antioxidant polyphenols.
2011 F. Pasini; F. Danesi; M.F. Caboni; A. Bordoni; L.F. D’Antuono
Characterization and quantification of bioactive compounds in primitive wheat populations
2012 E. Giambanelli; L. F. D'Antuono; M. A. Manco; O. Hayran; B. Kocaoglu; I. Alexieva; N. Darbinjan
Comparison of leafy kale populations for their bioactive compound content: phenolics, glucosinolates, carotenoids, and chlorophylls
2012 F. Ferioli; E. Giambanelli; L. F. D'Antuono; H. S. Costa; T. G. Albuquerque; A. Sanches-Silva; O. Hayran; B. Koçaoglu
Comparison of proximate data among traditional foods from Black Sea Area countries per food group
2012 T. G. Albuquerque; A. Sanches-Silva; P. Finglas; A. Trichopoulou; E. Vasilopoulou; I. Alexieva; N. Boyko; C. Costea; K. Fedosova; M. Jorjadze; D. V. Karpenko; B. Koçaoglu; L. F. D’Antuono; H. S. Costa
Generic traditional food perception and specific traditional food attribute rating by consumers of the Black sea area countries
2012 Berardinelli A.; L. F. D'Antuono; O. Ivaniv; K. Fedosova; L. Zukina; N. Koval; N. Boyko; D. V. Karpenko; C. Costea; A. Stroia; S. Rascu-Pistol; A. Varga-Ungureanu; A. Branni; E. Satberashvili; I. Ebralidze; Z. Kilasonia; I. Alexieva; O. Hayran; B. Koçaoglu
Hulled wheat uses and traditional foods, from the Mediterranean to Caucasus
2012 L. F. D'Antuono; E. Giambanelli; B. Koçaoglu; O. Hayran; I. Alexieva; K. Fedosova; N. Darbinian
Titolo | Autore(i) | Anno | Periodico | Editore | Tipo | File |
---|---|---|---|---|---|---|
A mini concept based analysis of health promoting traditional food potential, on the basis of expert judgement and consumer expectations | A. Berardinelli; L. F. D'Antuono; A. Bordoni; F. Danesi; K. Fedosova; L. Zukina; N. Koval; N. Boy...ko; D. V. Karpenko; C. Costea; A. Stroia; S. Rascu-Pistol; A. Varga-Ungureanu; A. Branni; E. Satberashvili; I. Ebralidze; Z. Kilasonia; I. Alexieva; O. Hayran; B. Koçaoglu | 2012-01-01 | - | Alma mater studiorum, Università di Bologna | 4.03 Poster | - |
Analytical characterisation of oilseed raw materials used in production of tahin and halva | F. Pasini; M. F. Caboni; I. Alexieva; L. F. D'Antuono | 2012-01-01 | - | Alma mater studiorum, Università di Bologna | 4.03 Poster | - |
Bioactive compound retention factors as a function of kale cooking time and way: boiling vs. steaming | F. Ferioli; E. Giambanelli; L. F. D’Antuono | 2012-01-01 | - | Alma mater studiorum, Università di Bologna | 4.03 Poster | - |
Bioattività degli alimenti tradizionali del Mar Nero: primo screening del possibile ruolo nella prevenzione cardiovascolare | F. Danesi; F. Pasini; M. Mudryk; B. Kocaoglu; D. Karpenko; L. Kapreliants; M. Jorjadze; A. Stroia...; I. Alexieva; M.F. Caboni; L.F. D’Antuono; A. Bordoni | 2011-01-01 | - | - | 4.03 Poster | - |
Black Sea area traditional foods as a new, valuable source of antioxidant polyphenols. | F. Pasini; F. Danesi; M.F. Caboni; A. Bordoni; L.F. D’Antuono | 2011-01-01 | - | - | 4.03 Poster | - |
Characterization and quantification of bioactive compounds in primitive wheat populations | E. Giambanelli; L. F. D'Antuono; M. A. Manco; O. Hayran; B. Kocaoglu; I. Alexieva; N. Darbinjan | 2012-01-01 | - | Alma mater studiorum, Università di Bologna | 4.03 Poster | - |
Comparison of leafy kale populations for their bioactive compound content: phenolics, glucosinolates, carotenoids, and chlorophylls | F. Ferioli; E. Giambanelli; L. F. D'Antuono; H. S. Costa; T. G. Albuquerque; A. Sanches-Silva; O.... Hayran; B. Koçaoglu | 2012-01-01 | - | Alma mater studiorum, Università di Bologna | 4.03 Poster | - |
Comparison of proximate data among traditional foods from Black Sea Area countries per food group | T. G. Albuquerque; A. Sanches-Silva; P. Finglas; A. Trichopoulou; E. Vasilopoulou; I. Alexieva; N.... Boyko; C. Costea; K. Fedosova; M. Jorjadze; D. V. Karpenko; B. Koçaoglu; L. F. D’Antuono; H. S. Costa | 2012-01-01 | - | Alma mater studiorum, Università di Bologna | 4.03 Poster | - |
Generic traditional food perception and specific traditional food attribute rating by consumers of the Black sea area countries | Berardinelli A.; L. F. D'Antuono; O. Ivaniv; K. Fedosova; L. Zukina; N. Koval; N. Boyko; D. V. Ka...rpenko; C. Costea; A. Stroia; S. Rascu-Pistol; A. Varga-Ungureanu; A. Branni; E. Satberashvili; I. Ebralidze; Z. Kilasonia; I. Alexieva; O. Hayran; B. Koçaoglu | 2012-01-01 | - | Alma mater studiorum, Università di Bologna | 4.03 Poster | - |
Hulled wheat uses and traditional foods, from the Mediterranean to Caucasus | L. F. D'Antuono; E. Giambanelli; B. Koçaoglu; O. Hayran; I. Alexieva; K. Fedosova; N. Darbinian | 2012-01-01 | - | Alma mater studiorum, Università di Bologna | 4.03 Poster | - |
Legenda icone
- file ad accesso aperto
- file disponibili sulla rete interna
- file disponibili agli utenti autorizzati
- file disponibili solo agli amministratori
- file sotto embargo
- nessun file disponibile
Opzioni
Scopri
Tipologia
- 4 - Contributo in Atti di convegno 34
- 4 - Contributo in Atti di convegn... 34
Data di pubblicazione
- 2013 1
- 2012 29
- 2011 3
- 2009 1
Editore
- Alma mater studiorum, Università ... 25
- Alma Mater Studiorum, Università ... 2
Keyword
- traditional foods 19
- phenolics 6
- Black sea region 5
- carotenoids 5
- Italy 5
- triticum dicoccum 5
- Brassica oleracea 4
- Bulgaria 4
- emmer wheat 4
- retention factors 4
Lingua
- eng 32
- ita 2
Accesso al fulltext
- no fulltext 34