MORDENTI, ATTILIO
MORDENTI, ATTILIO
DIPARTIMENTO DI SCIENZE MEDICHE VETERINARIE
Docenti di ruolo di IIa fascia
A. L. MORDENTI; Attilio Luigi Mordenti; MORDENTI A.L.; Attilio Mordenti; Mordenti, Attilio Luigi; MORDENTI A.
A review regarding the use of molasses in animal nutrition
2021 Attilio Mordenti, Elisa Giaretta, Luca Campidonico, Paola Parazza, Andrea Formigoni
Acidi grassi omega-3 nell'alimentazione del coniglio.
2005 A. Mordenti; A.L. Mordenti; M. Tassinari; G. Zaghini
AGGIORNAMENTI SULLA NUTRIZIONE LIPIDICA DEL SUINO PESANTE
2008 A.L. Mordenti; A. Rossi; G. Della Casa
Alimenti e salute
2005 M. Cocchi; A.L. Mordenti
Assessment of muscle Longissimus thoracis et lumborum marbling by image analysis and relationships between meat quality parameters
2018 Giaretta, Elisa; Mordenti, Attilio Luigi; Canestrari, Giorgia; Brogna, Nico; Palmonari, Alberto; Formigoni, Andrea
Automatically monitoring of dietary effects on rumination and activity of finishing heifers
2019 E. Giaretta, A. Mordenti, G. Canestrari, A. Palmonari, A. Formigoni
Calving time identified by the automatic detection of tail movements and rumination time, and observation of cow behavioural changes
2021 Elisa Giaretta, Giovanna Marliani, Gabriella Postiglione, Giuseppe Magazzù, Fabio Pantò, Gaetano Mari, Andrea Formigoni, Pier Attilio Accorsi, Attilio Mordenti
Composizione in acidi grassi delle piastrine di suini alimentati con differenti fonti lipidiche
2007 Cocchi M.; Mordenti A.L.; Merendi F.; Sardi L.; Tonello L.; Bochicchio D.; Faeti V.; Della Casa G
Concentration of conjugated linoleic acid (CLA) and other fatty acids in Parmigiano-reggiano cheese
2008 Formigoni A.; Brogna N.; Merendi F.; Mordenti A.; Biagi G.
Definizione di qualità nutrizionale e freschezza
2010 Attilio Mordenti
Does the dry cow treatment with monensin controlled release capsule affect Parmigiano Reggiano cheese production?
2018 Mammi, L.M.E.; Grazia, L.; Palmonari, A.; Canestrari, G.; Mordenti, A.; Vecchi, M.; Archilei, F.; Formigoni, A.
Effect of dietary antioxidant supplementation on rabbit performance, meat quality and oxidative stability of muscles
2020 Paola Minardi, Attilio Luigi Mordenti, Anna Badiani, Maurizio Pirini, Fabiana Trombetti, Sabrina Albonetti
Effect of dietary inclusion of different lipid supplements on performance and carcass quality traits of growing beef heifers
2019 Attilio Mordenti, Nico Brogna, Flavia Merendi, Luca Sardi; Marco Tassinari; Ludovica Maria Eugenia Mammi, Elisa Giaretta, Andrea Formigoni
Effect of dietary inclusion of different lipid supplements on quality and oxidative susceptibility of beef meat
2019 Mordenti, A. L.; Brogna, N.; Merendi, F.; Formigoni, A.; Sardi, L.; Cardenia, V.; Rodriguez-Estrada, M. T.
Effect of dietary intake of LCPUFA n-3 on CLA amount of milk | Modificazioni indotte dall'apporto dietetico di LCPUFA n-3 sul contenuto di CLA nel latte
2002 Maranesi M.; Bochicchio D.; Zotti A.; Mordenti A.
Effect of dietary supplementation with methionine on cheese-making properties.
2005 Mordenti A.L.; Gramenzi A.; Brogna N.; Formigoni A.
Effect of different lipid supplements on steer performance, meat quality and fatty acid composition of Longissimus dorsi muscle
2013 Attilio Mordenti; Flavia Merendi; Paola Vecchia; Andrea Panciroli; Marco Tassinari; Nico Brogna
Effect of feeding partially hydrogenated lard on trans-fatty acid content of muscle and backfat of heavy pigs
2005 Bochicchio D.; Faeti V.; Marchetto G.; Poletti E.; Maranesi M.; Mordenti A.L.; Della Casa G.
Effect of feeding whole soybean and linseed on milk and Parmigiano Reggiano cheese lipid fraction
2015 Mordenti, Attilio; Brogna, Nico; Merendi, Flavia; Canestrari, Giorgia; Dall’Olio, Massimo; Biagi, Giacomo; Formigoni, Andrea
Effect of rumen-protected lysine on milk for Parmigiano-Reggiano production
2011 A.L. Mordenti; G. Biagi; N. Brogna; M. Dall’Olio; A. Formigoni
Titolo | Autore(i) | Anno | Periodico | Editore | Tipo | File |
---|---|---|---|---|---|---|
A review regarding the use of molasses in animal nutrition | Attilio Mordenti, Elisa Giaretta, Luca Campidonico, Paola Parazza, Andrea Formigoni | 2021-01-01 | ANIMALS | - | 1.01 Articolo in rivista | animals-11-00115-v2.pdf |
Acidi grassi omega-3 nell'alimentazione del coniglio. | A. Mordenti; A.L. Mordenti; M. Tassinari; G. Zaghini | 2005-01-01 | PROGRESS IN NUTRITION | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
AGGIORNAMENTI SULLA NUTRIZIONE LIPIDICA DEL SUINO PESANTE | A.L. Mordenti; A. Rossi; G. Della Casa | 2008-01-01 | PROFESSIONE SUINICOLTORE | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Alimenti e salute | M. Cocchi; A.L. Mordenti | 2005-01-01 | - | Clueb | 3.01 Monografia / trattato scientifico in forma di libro | - |
Assessment of muscle Longissimus thoracis et lumborum marbling by image analysis and relationships between meat quality parameters | Giaretta, Elisa; Mordenti, Attilio Luigi; Canestrari, Giorgia; Brogna, Nico; Palmonari, Alberto; ...Formigoni, Andrea | 2018-01-01 | PLOS ONE | - | 1.01 Articolo in rivista | Assessment_of_muscle_Longissimus_thoracis_et_lumbo.pdf |
Automatically monitoring of dietary effects on rumination and activity of finishing heifers | E. Giaretta, A. Mordenti, G. Canestrari, A. Palmonari, A. Formigoni | 2019-01-01 | ANIMAL PRODUCTION SCIENCE | - | 1.01 Articolo in rivista | preprint_Giarettaetal.pdf |
Calving time identified by the automatic detection of tail movements and rumination time, and observation of cow behavioural changes | Elisa Giaretta, Giovanna Marliani, Gabriella Postiglione, Giuseppe Magazzù, Fabio Pantò, Gaetano ...Mari, Andrea Formigoni, Pier Attilio Accorsi, Attilio Mordenti | 2021-01-01 | ANIMAL | - | 1.01 Articolo in rivista | 1-s2.0-S1751731120300732-main.pdf |
Composizione in acidi grassi delle piastrine di suini alimentati con differenti fonti lipidiche | Cocchi M.; Mordenti A.L.; Merendi F.; Sardi L.; Tonello L.; Bochicchio D.; Faeti V.; Della Casa G | 2007-01-01 | - | s.n | 4.01 Contributo in Atti di convegno | - |
Concentration of conjugated linoleic acid (CLA) and other fatty acids in Parmigiano-reggiano cheese | Formigoni A.; Brogna N.; Merendi F.; Mordenti A.; Biagi G. | 2008-01-01 | - | s.n | 4.02 Riassunto (Abstract) | - |
Definizione di qualità nutrizionale e freschezza | Attilio Mordenti | 2010-01-01 | - | EDICTA | 2.01 Capitolo / saggio in libro | - |
Does the dry cow treatment with monensin controlled release capsule affect Parmigiano Reggiano cheese production? | Mammi, L.M.E.; Grazia, L.; Palmonari, A.; Canestrari, G.; Mordenti, A.; Vecchi, M.; Archilei, F.;... Formigoni, A. | 2018-01-01 | JOURNAL OF DAIRY SCIENCE | - | 1.01 Articolo in rivista | Kexxtone Post print.pdf |
Effect of dietary antioxidant supplementation on rabbit performance, meat quality and oxidative stability of muscles | Paola Minardi, Attilio Luigi Mordenti, Anna Badiani, Maurizio Pirini, Fabiana Trombetti, Sabrina ...Albonetti | 2020-01-01 | WORLD RABBIT SCIENCE | - | 1.01 Articolo in rivista | MinardietalWRS-20.pdf |
Effect of dietary inclusion of different lipid supplements on performance and carcass quality traits of growing beef heifers | Attilio Mordenti, Nico Brogna, Flavia Merendi, Luca Sardi; Marco Tassinari; Ludovica Maria Eugeni...a Mammi, Elisa Giaretta, Andrea Formigoni | 2019-01-01 | ITALIAN JOURNAL OF FOOD SAFETY | - | 1.01 Articolo in rivista | document.pdf |
Effect of dietary inclusion of different lipid supplements on quality and oxidative susceptibility of beef meat | Mordenti, A. L.; Brogna, N.; Merendi, F.; Formigoni, A.; Sardi, L.; Cardenia, V.; Rodriguez-Estra...da, M. T. | 2019-01-01 | ITALIAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE | - | 1.01 Articolo in rivista | _system_appendPDF_proof_hi.pdf |
Effect of dietary intake of LCPUFA n-3 on CLA amount of milk | Modificazioni indotte dall'apporto dietetico di LCPUFA n-3 sul contenuto di CLA nel latte | Maranesi M.; Bochicchio D.; Zotti A.; Mordenti A. | 2002-01-01 | PROGRESS IN NUTRITION | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Effect of dietary supplementation with methionine on cheese-making properties. | Mordenti A.L.; Gramenzi A.; Brogna N.; Formigoni A. | 2005-01-01 | ITALIAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE | - | 1.01 Articolo in rivista | 701-2815-1-PB.pdf |
Effect of different lipid supplements on steer performance, meat quality and fatty acid composition of Longissimus dorsi muscle | Attilio Mordenti; Flavia Merendi; Paola Vecchia; Andrea Panciroli; Marco Tassinari; Nico Brogna | 2013-01-01 | ITALIAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE | - | 4.02 Riassunto (Abstract) | 2958-14641-1-PB.pdf |
Effect of feeding partially hydrogenated lard on trans-fatty acid content of muscle and backfat of heavy pigs | Bochicchio D.; Faeti V.; Marchetto G.; Poletti E.; Maranesi M.; Mordenti A.L.; Della Casa G. | 2005-01-01 | MEAT SCIENCE | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Effect of feeding whole soybean and linseed on milk and Parmigiano Reggiano cheese lipid fraction | Mordenti, Attilio; Brogna, Nico; Merendi, Flavia; Canestrari, Giorgia; Dall’Olio, Massimo; Biagi,... Giacomo; Formigoni, Andrea | 2015-01-01 | PROGRESS IN NUTRITION | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Effect of rumen-protected lysine on milk for Parmigiano-Reggiano production | A.L. Mordenti; G. Biagi; N. Brogna; M. Dall’Olio; A. Formigoni | 2011-01-01 | ITALIAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE | - | 1.06 Abstract in rivista | ASPA2011_book_low testi.pdf |