CARDENIA, VLADIMIRO
CARDENIA, VLADIMIRO
DIPARTIMENTO DI SCIENZE E TECNOLOGIE AGRO-ALIMENTARI
Assegnisti
"Questione di Chimica" Bologna e Genova (Festival della Scienza) Attività: Maionese shakerata, maionese tagadà, maionese cosa sa?
2011 T. Gallina Toschi; L. Ragni; G. Bonaga; P. Comandini; A. Berardinelli; V. Cardenia; C. Cevoli; S. Amadori
A Life Cycle Management approach for the innovation in the coffee value chain: The case of silver skin
2013 Andreas Vatsellas; Vladimiro Cardenia; Luca Falasconi; Fabio De Menna; Matteo Vittuari; Marco Setti; Susanna Tarozzi; Tullia Gallina Toschi
An in vitro evaluation of the effects of a Yucca schidigera extract and chestnut tannins on composition and metabolic profiles of canine and feline faecal microbiota
2017 Pinna, Carlo; Vecchiato, Carla Giuditta; Cardenia, Vladimiro; Rodriguez-Estrada, Maria Teresa; Stefanelli, Claudio; Grandi, Monica; Gatta, Pier Paolo; Biagi, Giacomo
ANALISI MULTIRESIDUO DI AGROFARMACI SU ALIMENTI DI ORIGINE VEGETALE SECONDO LA METODOLOGIA QuEChERS: STUDIO PRELIMINARE
2008 R. Lorenzini; V. Burato; M. Dalla Bella; M. Doria; I. Braschi; P. Flori; V. Cardenia; R. Boni
Analysis of cholesterol oxidation products by Fast gas chromatography/mass spectrometry
2012 V. Cardenia; M. T. Rodriguez-Estrada; E. Baldacci; S. Savioli; G. Lercker
Analysis of phytosterols and phytostanols in enriched dairy products by Fast gas chromatography-mass spectrometry
2014 R. Inchingolo; V. Cardenia; M. T. Rodriguez-Estrada
Analysis of plant sterols in enriched food by Fast gas chromatography/mass spectrometry
2013 V. Cardenia; R. Inchingolo; M. T. Rodriguez-Estrada
Analyzing beef sexing and sex-related compounds in meat: a problem of authentication.
2017 Vladimiro, Cardenia; Federica, Tesini; Maria Teresa Rodriguez-Estrada, ; Tullia Gallina Toschi,
Antioxidant and prooxidant activity behavior of phospholipids in stripped soybean oil-in-water emulsions
2011 V. Cardenia; T. Waraho; M. T. Rodriguez-Estrada; D. J. McClements; E. A. Decker
Antioxidant effects of mono- and diacylglycerols in non-stripped and stripped soybean oil-in-water emulsions
2012 T. Waraho; V. Cardenia; Y. Nishino; K. N. Seneviratne; M. T. Rodriguez-Estrada; D. J. McClements; E. A. Decker
Antioxidant role of DOPC in stripped soybean oil-in-water emulsion as related to pH and DOPC concentration
2010 V. Cardenia; T. Waraho; M. T. Rodriguez-Estrada; G. Lercker; E. A. Decker
APPUNTI DI PROCESSO: IL GENDER AUDIT DEL PROGETTO PLOTINA ALL’UNIVERSITÀ DI BOLOGNA
2017 Tullia, Gallina Toschi; Angela, Balzano; Francesca, Crivellaro; Maria, Mantini Satta; Elena, Luppi; Benedetta, Siboni; Vladimiro, Cardenia; Maria Teresa, Rodriguez-Estrada; Marco, Balboni; Daniela, Sangiorgi; Claudia, Possenti; Susi, Poli; Alessia, Franchini
Aspetti tossicologici legati all'utilizzo dei nuovi dispositivi elettronici per il rilascio di nicotina
2020 Canistro D, Vivarelli F, Cirillo S, Buschini A, Lazzaretti M, Cardenia V, Rodriguez Estrada M, Franchi P, Lucarini M, Lodovici M, Lorenzini A, Marchionni S, Croco E, Turrini E, Fimognari C, Burattini S, Falcieri E, Paolini M.
Assessment of in vitro removal of cholesterol oxidation products by Lactobacillus casei ATCC334
2013 I.A. Machorro-Méndez; A. Hernández-Mendoza; V. Cardenia; M.T. Rodriguez-Estrada; G. Lercker; F. Spinelli; A. Cellini; H.S. García
Attività antiossidante della 1,2-dioleilfosfatidilcolina (DOPC) in emulsioni olio-in-acqua, in funzione della concentrazione e del pH
2010 V. Cardenia; T. Waraho; M. T. Rodriguez-Estrada; G. Lercker; E. Decker
Book Review Fats in Food Technology, 2nd ed., K.K. Rajah (Ed.). Wiley-Blackwell, Chichester, UK (2014), 386 pp., ISBN: 978-1-4051-9542-3
2014 Vladimiro Cardenia
Characterization of coffee silverskin: opportunities and problems for a real use
2014 T. Gallina Toschi; M. Mandrioli; M. T. Rodriguez-Estrada; V. Cardenia
Cholesterol photosensitized oxidation in food and biological systems
2013 V. Cardenia; M. T. Rodriguez-Estrada; E. Boselli; G. Lercker
Cholesterol photosensitized oxidation in muscle foods
2012 E. Boselli; V. Cardenia; M. T. Rodriguez-Estrada
Cholesterol photosensitized oxidation products in foods systems
2015 Cardenia, Vladimiro
Titolo | Autore(i) | Anno | Periodico | Editore | Tipo | File |
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"Questione di Chimica" Bologna e Genova (Festival della Scienza) Attività: Maionese shakerata, maionese tagadà, maionese cosa sa? | T. Gallina Toschi; L. Ragni; G. Bonaga; P. Comandini; A. Berardinelli; V. Cardenia; C. Cevoli; S.... Amadori | 2011-01-01 | - | - | 7.12 Attività espositiva:Mostra o Esposizione | - |
A Life Cycle Management approach for the innovation in the coffee value chain: The case of silver skin | Andreas Vatsellas; Vladimiro Cardenia; Luca Falasconi; Fabio De Menna; Matteo Vittuari; Marco Set...ti; Susanna Tarozzi; Tullia Gallina Toschi | 2013-01-01 | - | - | 4.03 Poster | - |
An in vitro evaluation of the effects of a Yucca schidigera extract and chestnut tannins on composition and metabolic profiles of canine and feline faecal microbiota | Pinna, Carlo; Vecchiato, Carla Giuditta; Cardenia, Vladimiro; Rodriguez-Estrada, Maria Teresa; St...efanelli, Claudio; Grandi, Monica; Gatta, Pier Paolo; Biagi, Giacomo | 2017-01-01 | ARCHIVES OF ANIMAL NUTRITION | - | 1.01 Articolo in rivista | Post print_Arch Anim Nutr.pdf; Figure 1.tif; Figure 2.tif |
ANALISI MULTIRESIDUO DI AGROFARMACI SU ALIMENTI DI ORIGINE VEGETALE SECONDO LA METODOLOGIA QuEChERS: STUDIO PRELIMINARE | R. Lorenzini; V. Burato; M. Dalla Bella; M. Doria; I. Braschi; P. Flori; V. Cardenia; R. Boni | 2008-01-01 | - | CLUEB | 2.01 Capitolo / saggio in libro | - |
Analysis of cholesterol oxidation products by Fast gas chromatography/mass spectrometry | V. Cardenia; M. T. Rodriguez-Estrada; E. Baldacci; S. Savioli; G. Lercker | 2012-01-01 | JOURNAL OF SEPARATION SCIENCE | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Analysis of phytosterols and phytostanols in enriched dairy products by Fast gas chromatography-mass spectrometry | R. Inchingolo; V. Cardenia; M. T. Rodriguez-Estrada | 2014-01-01 | JOURNAL OF SEPARATION SCIENCE | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Analysis of plant sterols in enriched food by Fast gas chromatography/mass spectrometry | V. Cardenia; R. Inchingolo; M. T. Rodriguez-Estrada | 2013-01-01 | - | Fondazione Edmund Mach | 4.02 Riassunto (Abstract) | - |
Analyzing beef sexing and sex-related compounds in meat: a problem of authentication. | Vladimiro, Cardenia; Federica, Tesini; Maria Teresa Rodriguez-Estrada, ; Tullia Gallina Toschi, | 2017-01-01 | - | - | 7.13 Rapporto tecnico | - |
Antioxidant and prooxidant activity behavior of phospholipids in stripped soybean oil-in-water emulsions | V. Cardenia; T. Waraho; M. T. Rodriguez-Estrada; D. J. McClements; E. A. Decker | 2011-01-01 | JOURNAL OF THE AMERICAN OIL CHEMISTS' SOCIETY | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Antioxidant effects of mono- and diacylglycerols in non-stripped and stripped soybean oil-in-water emulsions |
T. Waraho; V. Cardenia; Y. Nishino; K. N. Seneviratne; M. T. Rodriguez-Estrada; D. J. McClements;... E. A. Decker |
2012-01-01 | FOOD RESEARCH INTERNATIONAL | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Antioxidant role of DOPC in stripped soybean oil-in-water emulsion as related to pH and DOPC concentration | V. Cardenia; T. Waraho; M. T. Rodriguez-Estrada; G. Lercker; E. A. Decker | 2010-01-01 | - | Euro Fed Lipid | 4.02 Riassunto (Abstract) | - |
APPUNTI DI PROCESSO: IL GENDER AUDIT DEL PROGETTO PLOTINA ALL’UNIVERSITÀ DI BOLOGNA | Tullia, Gallina Toschi; Angela, Balzano; Francesca, Crivellaro; Maria, Mantini Satta; Elena, Lupp...i; Benedetta, Siboni; Vladimiro, Cardenia; Maria Teresa, Rodriguez-Estrada; Marco, Balboni; Daniela, Sangiorgi; Claudia, Possenti; Susi, Poli; Alessia, Franchini | 2017-01-01 | - | Università degli Studi di Trento | 4.01 Contributo in Atti di convegno | E-book_SaperidiGenere.pdf; Appunti di processo.pdf |
Aspetti tossicologici legati all'utilizzo dei nuovi dispositivi elettronici per il rilascio di nicotina | Canistro D, Vivarelli F, Cirillo S, Buschini A, Lazzaretti M, Cardenia V, Rodriguez Estrada M, Fr...anchi P, Lucarini M, Lodovici M, Lorenzini A, Marchionni S, Croco E, Turrini E, Fimognari C, Burattini S, Falcieri E, Paolini M. | 2020-01-01 | - | - | 4.01 Contributo in Atti di convegno | - |
Assessment of in vitro removal of cholesterol oxidation products by Lactobacillus casei ATCC334 | I.A. Machorro-Méndez; A. Hernández-Mendoza; V. Cardenia; M.T. Rodriguez-Estrada; G. Lercker; F. S...pinelli; A. Cellini; H.S. García | 2013-01-01 | LETTERS IN APPLIED MICROBIOLOGY | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Attività antiossidante della 1,2-dioleilfosfatidilcolina (DOPC) in emulsioni olio-in-acqua, in funzione della concentrazione e del pH | V. Cardenia; T. Waraho; M. T. Rodriguez-Estrada; G. Lercker; E. Decker | 2010-01-01 | PROGRESS IN NUTRITION | - | 4.02 Riassunto (Abstract) | - |
Book Review Fats in Food Technology, 2nd ed., K.K. Rajah (Ed.). Wiley-Blackwell, Chichester, UK (2014), 386 pp., ISBN: 978-1-4051-9542-3 | Vladimiro Cardenia | 2014-01-01 | JOURNAL OF FOOD COMPOSITION AND ANALYSIS | - | 1.03 Recensione in rivista | - |
Characterization of coffee silverskin: opportunities and problems for a real use | T. Gallina Toschi; M. Mandrioli; M. T. Rodriguez-Estrada; V. Cardenia | 2014-01-01 | - | COST | 4.02 Riassunto (Abstract) | - |
Cholesterol photosensitized oxidation in food and biological systems | V. Cardenia; M. T. Rodriguez-Estrada; E. Boselli; G. Lercker | 2013-01-01 | BIOCHIMIE | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Cholesterol photosensitized oxidation in muscle foods | E. Boselli; V. Cardenia; M. T. Rodriguez-Estrada | 2012-01-01 | EUROPEAN JOURNAL OF LIPID SCIENCE AND TECHNOLOGY | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Cholesterol photosensitized oxidation products in foods systems | Cardenia, Vladimiro | 2015-01-01 | - | OMICS International Conferences | 4.02 Riassunto (Abstract) | - |