PASTORE, CHIARA
PASTORE, CHIARA
DIPARTIMENTO DI SCIENZE E TECNOLOGIE AGRO-ALIMENTARI
Personale tecnico amm.vo
'Star 50' and 'Star 74': New dwarfing grape rootstocks
2016 Intrieri, C.; Filippetti, I.; Allegro, G.; Valentini, G.; Pastore, C.
Alla riscoperta dei vitigni autoctoni
2007 Gianluca Allegro; Chiara Pastore
Anthocyanin and flavonol composition response to veraison leaf removal on Cabernet Sauvignon, Nero d'Avola, Raboso Piave and Sangiovese Vitis vinifera L. cultivars
2017 Pastore, Chiara; Allegro, Gianluca; Valentini, Gabriele; Muzzi, Enrico; Filippetti, Ilaria
Application of a multidisciplinary approach to understand the effect of night temperatures on anthocyanin accumulation in ‘Corvina’ (Vitis vinifera L.)
2022 Pastore C.; Gaiotti F.; Allegro G.; Cellini A.; Lovat L.; Belfiore N.; Spinelli F.; Filippetti I.
Application of kaolin and italian natural chabasite-rich zeolitite to mitigate the effect of global warming in vitis vinifera l. Cv. sangiovese
2021 Valentini G.; Pastore C.; Allegro G.; Muzzi E.; Seghetti L.; Filippetti I.
Applicazione di cimature post invaiatura per ridurre il disaccoppiamento tra accumulazione zuccherina e maturità fenolica in Vitis vinifera cv Sangiovese
2013 Filippetti I.; Allegro G.; Movahed N.; Pastore C.; Valentini G.; Colucci E.; Intrieri C.
Approccio agronomico , biochimico e molecolare nello studio degli effetti di tecniche colturali applicate per migliorare la composizione delle uve di Sangiovese
2012 Pastore C.; Filippetti I.; Zenoni S.; Pezzotti M.;Intrieri C
Biochemical approaches to study the effects of temperature on grape composition in cv. Sangiovese (Vitis vinifera L.).
2011 MOVAHED N.; FILIPPETTI I.; MASIA A.; CELLINI A.; PASTORE C.; VALENTINI G.; ALLEGRO G.
Caratterizzazione genetica di varietà di vite dell’Emilia-Romagna: relazioni con vitigni locali, nazionali e internazionali
2016 Pastore, Chiara; Fontana, Marisa; Ruffa, Paola; Raimondi, Stefano; Schneider, Anna; Filippetti, Ilaria
Caratterizzazione molecolare di cloni di Sangiovese e di altri biotipi autoctoni della Toscana e dell’Emilia-Romagna.
2004 FILIPPETTI I.; INTRIERI C.; CENTINARI M.; BUCCHETTI B.; PASTORE C.
Caratterizzazione molecolare di cloni omologati di Sangiovese e di altre accessioni “Sangiovese simili” reperite in Toscana, in Corsica e in Emilia Romagna.
2006 FILIPPETTI I.; INTRIERI C.; CENTINARI M.; BUCCHETTI B.; PASTORE C.
Changes in flavonoid biosynthesis and in the berry whole transcriptome of ‘Sangiovese’ under moderate air temperature increase
2017 Pastore, C.; Dal Santo, S.; Zenoni, S.; Allegro, G.; Valentini, G.; Tornielli, G.B.; Filippetti, I.*
Characterisation of microsatellite loci in Sardinian pears (Pyrus communis L. and P. spinosa Forssk.)
2020 Sau S.; Pastore C.; D'hallewin G.; Dondini L.; Bacchetta G.
Chioma chiusa o chioma aperta in risposta ai cambiamenti climatici
2019 Valentini G., Allegro G., Pastore C., Colucci E., Magnanini E., Filippetti I
Climatizzazione 4.0 contro l'impatto del global warming
2024 Gabriele Valentini, Gianluca Allegro, Chiara Pastore, Daniela Sangiorgio, Emilia Colucci, Massimo Noferini, Ilaria filippetti
Contribution of fruit microbiome to raspberry volatile organic compounds emission
2022 Sangiorgio D.; Cellini A.; Spinelli F.; Pastore C.; Farneti B.; Savioli S.; Rodriguez-Estrada M.T.; Donati I.
Differential Expression of Genes in Berries of cv. ‘Sangiovese’ (Vitis vinifera L.) during Ripening Following Cluster Thinning at Véraison.
2014 C. Pastore; I. Filippetti; S. Zenoni; M. Fasoli; A. Ferrarini; M. Pezzotti; C. Intrieri
Diversità genetica delle pere dell’Emilia-Romagna.
2020 Pastore C., Ancarani V., Venturi S., Dondini L.
Does organic farming increase raspberry quality, aroma and beneficial bacterial biodiversity?
2021 Sangiorgio D.; Cellini A.; Spinelli F.; Farneti B.; Khomenko I.; Muzzi E.; Savioli S.; Pastore C.; Rodriguez-Estrada M.T.; Donati I.
Doppia cortina e cordone libero: potatura invernale a diversi livelli di meccanizzazione
2020 Allegro G., Pizziolo A., Martelli R., Pastore C., Colucci E., Pezzi F., Filippetti I.
Titolo | Autore(i) | Anno | Periodico | Editore | Tipo | File |
---|---|---|---|---|---|---|
'Star 50' and 'Star 74': New dwarfing grape rootstocks | Intrieri, C.; Filippetti, I.; Allegro, G.; Valentini, G.; Pastore, C. | 2016-01-01 | ACTA HORTICULTURAE | International Society for Horticultural Science | 4.01 Contributo in Atti di convegno | - |
Alla riscoperta dei vitigni autoctoni | Gianluca Allegro; Chiara Pastore | 2007-01-01 | AGRICOLTURA | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Anthocyanin and flavonol composition response to veraison leaf removal on Cabernet Sauvignon, Nero d'Avola, Raboso Piave and Sangiovese Vitis vinifera L. cultivars | Pastore, Chiara; Allegro, Gianluca; Valentini, Gabriele; Muzzi, Enrico; Filippetti, Ilaria | 2017-01-01 | SCIENTIA HORTICULTURAE | - | 1.01 Articolo in rivista | 1-s2.0-S0304423817300791-main.pdf; POSTPRINT 624160.pdf |
Application of a multidisciplinary approach to understand the effect of night temperatures on anthocyanin accumulation in ‘Corvina’ (Vitis vinifera L.) | Pastore C.; Gaiotti F.; Allegro G.; Cellini A.; Lovat L.; Belfiore N.; Spinelli F.; Filippetti I. | 2022-01-01 | - | - | 4.01 Contributo in Atti di convegno | - |
Application of kaolin and italian natural chabasite-rich zeolitite to mitigate the effect of global warming in vitis vinifera l. Cv. sangiovese | Valentini G.; Pastore C.; Allegro G.; Muzzi E.; Seghetti L.; Filippetti I. | 2021-01-01 | AGRONOMY | - | 1.01 Articolo in rivista | agronomy-11-01035 (2).pdf |
Applicazione di cimature post invaiatura per ridurre il disaccoppiamento tra accumulazione zuccherina e maturità fenolica in Vitis vinifera cv Sangiovese | Filippetti I.; Allegro G.; Movahed N.; Pastore C.; Valentini G.; Colucci E.; Intrieri C. | 2013-01-01 | - | - | 4.02 Riassunto (Abstract) | - |
Approccio agronomico , biochimico e molecolare nello studio degli effetti di tecniche colturali applicate per migliorare la composizione delle uve di Sangiovese | Pastore C.; Filippetti I.; Zenoni S.; Pezzotti M.;Intrieri C | 2012-01-01 | - | SOI | 4.01 Contributo in Atti di convegno | - |
Biochemical approaches to study the effects of temperature on grape composition in cv. Sangiovese (Vitis vinifera L.). | MOVAHED N.; FILIPPETTI I.; MASIA A.; CELLINI A.; PASTORE C.; VALENTINI G.; ALLEGRO G. | 2011-01-01 | LE PROGRÈS AGRICOLE ET VITICOLE | Le Progrés Agricole et Viticole | 4.01 Contributo in Atti di convegno | - |
Caratterizzazione genetica di varietà di vite dell’Emilia-Romagna: relazioni con vitigni locali, nazionali e internazionali | Pastore, Chiara; Fontana, Marisa; Ruffa, Paola; Raimondi, Stefano; Schneider, Anna; Filippetti, I...laria | 2016-01-01 | - | Claudio D'Onofrio | 4.01 Contributo in Atti di convegno | - |
Caratterizzazione molecolare di cloni di Sangiovese e di altri biotipi autoctoni della Toscana e dell’Emilia-Romagna. |
FILIPPETTI I.; INTRIERI C.; CENTINARI M.; BUCCHETTI B.; PASTORE C. |
2004-01-01 | - | Arsia | 4.02 Riassunto (Abstract) | - |
Caratterizzazione molecolare di cloni omologati di Sangiovese e di altre accessioni “Sangiovese simili” reperite in Toscana, in Corsica e in Emilia Romagna. | FILIPPETTI I.; INTRIERI C.; CENTINARI M.; BUCCHETTI B.; PASTORE C. | 2006-01-01 | - | Arsia | 4.01 Contributo in Atti di convegno | - |
Changes in flavonoid biosynthesis and in the berry whole transcriptome of ‘Sangiovese’ under moderate air temperature increase | Pastore, C.; Dal Santo, S.; Zenoni, S.; Allegro, G.; Valentini, G.; Tornielli, G.B.; Filippetti, I.* | 2017-01-01 | ACTA HORTICULTURAE | International Society for Horticultural Science | 4.01 Contributo in Atti di convegno | - |
Characterisation of microsatellite loci in Sardinian pears (Pyrus communis L. and P. spinosa Forssk.) | Sau S.; Pastore C.; D'hallewin G.; Dondini L.; Bacchetta G. | 2020-01-01 | SCIENTIA HORTICULTURAE | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Chioma chiusa o chioma aperta in risposta ai cambiamenti climatici | Valentini G., Allegro G., Pastore C., Colucci E., Magnanini E., Filippetti I | 2019-01-01 | L'INFORMATORE AGRARIO | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Climatizzazione 4.0 contro l'impatto del global warming | Gabriele Valentini, Gianluca Allegro, Chiara Pastore, Daniela Sangiorgio, Emilia Colucci, Massimo... Noferini, Ilaria filippetti | 2024-01-01 | VVQ | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Contribution of fruit microbiome to raspberry volatile organic compounds emission | Sangiorgio D.; Cellini A.; Spinelli F.; Pastore C.; Farneti B.; Savioli S.; Rodriguez-Estrada M.T....; Donati I. | 2022-01-01 | POSTHARVEST BIOLOGY AND TECHNOLOGY | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Differential Expression of Genes in Berries of cv. ‘Sangiovese’ (Vitis vinifera L.) during Ripening Following Cluster Thinning at Véraison. | C. Pastore; I. Filippetti; S. Zenoni; M. Fasoli; A. Ferrarini; M. Pezzotti; C. Intrieri | 2014-01-01 | - | ISHS | 4.01 Contributo in Atti di convegno | - |
Diversità genetica delle pere dell’Emilia-Romagna. | Pastore C., Ancarani V., Venturi S., Dondini L. | 2020-01-01 | - | ISTITUTO PER I BENI ARTISTICI CULTURALI E NATURALI DELLA REGIONE EMILIA-ROMAGNA | 2.01 Capitolo / saggio in libro | - |
Does organic farming increase raspberry quality, aroma and beneficial bacterial biodiversity? | Sangiorgio D.; Cellini A.; Spinelli F.; Farneti B.; Khomenko I.; Muzzi E.; Savioli S.; Pastore C....; Rodriguez-Estrada M.T.; Donati I. | 2021-01-01 | MICROORGANISMS | - | 1.01 Articolo in rivista | Sangiorgio et al., 2021a.pdf |
Doppia cortina e cordone libero: potatura invernale a diversi livelli di meccanizzazione | Allegro G., Pizziolo A., Martelli R., Pastore C., Colucci E., Pezzi F., Filippetti I. | 2020-01-01 | VVQ | - | 1.01 Articolo in rivista | - |