Sfoglia per Autore
Morphological and phenotypical characterization of Bacillus thermodurans
2004 G. Montanari; A. Borsari; C.Chiavari; G.Ferri; C. Zambonelli; L.Grazia
Use of donkey's milk for a fermented beverage with lactobacilli
2005 C.Chiavari; F. Coloretti; M.Nanni; E. Sorrentino; L.Grazia
Bile salt acid tolerance of lactobacillus rhamnosus strains isolated from Parmigiano Reggiano cheese.
2005 M.Succi; P.Tremonte; A. Reale; E. Sorrentino; L.Grazia; S. pacifico; R. Coppola
Scaling-up in industrial winemaking using low electric current as an alternative to sulfur dioxide addition.
2006 Lustrato G.; Alfano G.; Belli C.; Grazia L.; Iorizzo M.; Ranalli G.
Salumi fai da te
2006 L. Grazia; C. Zambonelli
Antifungal activity of lactobacilli isolated from salami
2007 Coloretti F.; Carri S.; Armaforte E.; Chiavari C.; Grazia L.; Zambonelli C.
Microrganismi nei salami e loro controllo
2007 Coloretti F.; Grazia L.; Zambonelli C.
Aceti fai da te
2008 P.Giudici; C. Zambonelli; L.Grazia
I batteri lattici nelle diverse fasi del processo di caseificazione
2008 L.Grazia; F. Coloretti; C.Chiavari; G.B. Castagnetti; P. Reverberi; M. Nocetti; P. Vecchia
I salumi: una proposta per la valorizzazione dei bovini a fine carriera. Parte II: "Bovella" e "Bovotto"
2010 Chiavari C.; Coloretti F.; Melia S.; Grazia L.
I salumi: una proposta per la valorizzazione dei bovini a fine carriera. Parte I: salsiccia, salami e "Magronella"
2010 Chiavari C.; Coloretti F.; Melia S.; Grazia L.
Tecnologie dei salumi
2011 Grazia L.; Coloretti F.; Zambonelli C.
Il formaggio come alimento funzionale: aspetti tecnologici e sensoriali legati all'additivazione di zinco nella produzione di squacquerone
2011 Chiavari C.; Coloretti F.; Grazia L.; Malavolta M.; Mocchegiani E.
Effects of starter cultures and fermentation climate on the properties of two types of typical Italian dry fermented sausages produced under industrial conditions
2012 Tabanelli G.; Coloretti F.; Chiavari C.; Grazia L.; Lanciotti R.; Gardini F.
Role of Streptococcus thermophilus PRI60 in histamine accumulation in cheese
2012 F. Gardini; F. Rossi; L. Rizzotti; S. Torriani; L. Grazia; C. Chiavari; F. Coloretti; G. Tabanelli
Characterization of Salama da Sugo, a traditional fermented Italian sausage.
2012 Giulia Tabanelli; Chiara Montanari; Fabio Coloretti; Cristiana Chiavari; Luigi Grazia; Rosalba Lanciotti; Fausto Gardini
Effects of aw at packaging time and atmosphere composition on aroma profile, biogenic amine content and microbiological features of dry fermented sausages
2013 Tabanelli G.; Montanari C.; Grazia L.; Lanciotti R.; Gardini F.
Biogenic amine content and aromatic profile of Salama da sugo, a typical cooked fermented sausage produced in Emilia Romagna Region (Italy)
2013 Gardini F.; Tabanelli G.; Lanciotti R.; Montanari C.; Luppi M.; Coloretti F.; Chiavari C.; Grazia L.
Impiego della tecnica fluorocitometrica per la valutazione del sieroinnesto per Parmigiano Reggiano.
2014 Coloretti, F.; Castagnetti, G. B.; Benevelli, M.; Pisanelli, R.; Mascellaro, C.; Brazzali, C.; Vergnani, M.; Grazia, L.
Effect of a sublethal high-pressure homogenization treatment on the fatty acid membrane composition of probiotic lactobacilli
2014 G. Tabanelli; F. Patrignani; F. Gardini; G. Vinderola; J. Reinheimer; L. Grazia; R. Lanciotti
Titolo | Autore(i) | Anno | Periodico | Editore | Tipo | File |
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Morphological and phenotypical characterization of Bacillus thermodurans | G. Montanari; A. Borsari; C.Chiavari; G.Ferri; C. Zambonelli; L.Grazia | 2004-01-01 | JOURNAL OF APPLIED MICROBIOLOGY | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Use of donkey's milk for a fermented beverage with lactobacilli | C.Chiavari; F. Coloretti; M.Nanni; E. Sorrentino; L.Grazia | 2005-01-01 | LAIT | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Bile salt acid tolerance of lactobacillus rhamnosus strains isolated from Parmigiano Reggiano cheese. | M.Succi; P.Tremonte; A. Reale; E. Sorrentino; L.Grazia; S. pacifico; R. Coppola | 2005-01-01 | FEMS MICROBIOLOGY LETTERS | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Scaling-up in industrial winemaking using low electric current as an alternative to sulfur dioxide addition. | Lustrato G.; Alfano G.; Belli C.; Grazia L.; Iorizzo M.; Ranalli G. | 2006-01-01 | JOURNAL OF APPLIED MICROBIOLOGY | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Salumi fai da te | L. Grazia; C. Zambonelli | 2006-01-01 | - | Edagricole-Edizioni agricole de Il sole 24 ore | 3.01 Monografia / trattato scientifico in forma di libro | - |
Antifungal activity of lactobacilli isolated from salami | Coloretti F.; Carri S.; Armaforte E.; Chiavari C.; Grazia L.; Zambonelli C. | 2007-01-01 | FEMS MICROBIOLOGY LETTERS | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Microrganismi nei salami e loro controllo | Coloretti F.; Grazia L.; Zambonelli C. | 2007-01-01 | INDUSTRIE ALIMENTARI | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Aceti fai da te | P.Giudici; C. Zambonelli; L.Grazia | 2008-01-01 | - | Il sole 24 ore-Edagricole | 3.01 Monografia / trattato scientifico in forma di libro | - |
I batteri lattici nelle diverse fasi del processo di caseificazione | L.Grazia; F. Coloretti; C.Chiavari; G.B. Castagnetti; P. Reverberi; M. Nocetti; P. Vecchia | 2008-01-01 | - | Consorzio del Formaggio Parmigiano-Reggiano | 4.01 Contributo in Atti di convegno | - |
I salumi: una proposta per la valorizzazione dei bovini a fine carriera. Parte II: "Bovella" e "Bovotto" | Chiavari C.; Coloretti F.; Melia S.; Grazia L. | 2010-01-01 | INGEGNERIA ALIMENTARE. LE CARNI | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
I salumi: una proposta per la valorizzazione dei bovini a fine carriera. Parte I: salsiccia, salami e "Magronella" | Chiavari C.; Coloretti F.; Melia S.; Grazia L. | 2010-01-01 | INGEGNERIA ALIMENTARE. LE CARNI | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Tecnologie dei salumi | Grazia L.; Coloretti F.; Zambonelli C. | 2011-01-01 | - | Il Sole 24 ore - Edagricole | 3.01 Monografia / trattato scientifico in forma di libro | - |
Il formaggio come alimento funzionale: aspetti tecnologici e sensoriali legati all'additivazione di zinco nella produzione di squacquerone | Chiavari C.; Coloretti F.; Grazia L.; Malavolta M.; Mocchegiani E. | 2011-01-01 | SCIENZA E TECNICA LATTIERO-CASEARIA | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Effects of starter cultures and fermentation climate on the properties of two types of typical Italian dry fermented sausages produced under industrial conditions | Tabanelli G.; Coloretti F.; Chiavari C.; Grazia L.; Lanciotti R.; Gardini F. | 2012-01-01 | FOOD CONTROL | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Role of Streptococcus thermophilus PRI60 in histamine accumulation in cheese | F. Gardini; F. Rossi; L. Rizzotti; S. Torriani; L. Grazia; C. Chiavari; F. Coloretti; G. Tabanelli | 2012-01-01 | INTERNATIONAL DAIRY JOURNAL | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Characterization of Salama da Sugo, a traditional fermented Italian sausage. | Giulia Tabanelli; Chiara Montanari; Fabio Coloretti; Cristiana Chiavari; Luigi Grazia; Rosalba La...nciotti; Fausto Gardini | 2012-01-01 | - | HEPERKAN D., KARBANCIOUGLU-GULER F., DASKAYA-D. | 4.02 Riassunto (Abstract) | - |
Effects of aw at packaging time and atmosphere composition on aroma profile, biogenic amine content and microbiological features of dry fermented sausages | Tabanelli G.; Montanari C.; Grazia L.; Lanciotti R.; Gardini F. | 2013-01-01 | MEAT SCIENCE | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Biogenic amine content and aromatic profile of Salama da sugo, a typical cooked fermented sausage produced in Emilia Romagna Region (Italy) | Gardini F.; Tabanelli G.; Lanciotti R.; Montanari C.; Luppi M.; Coloretti F.; Chiavari C.; Grazia L. | 2013-01-01 | FOOD CONTROL | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Impiego della tecnica fluorocitometrica per la valutazione del sieroinnesto per Parmigiano Reggiano. | Coloretti, F.; Castagnetti, G. B.; Benevelli, M.; Pisanelli, R.; Mascellaro, C.; Brazzali, C.; Ve...rgnani, M.; Grazia, L. | 2014-01-01 | SCIENZA E TECNICA LATTIERO-CASEARIA | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Effect of a sublethal high-pressure homogenization treatment on the fatty acid membrane composition of probiotic lactobacilli | G. Tabanelli; F. Patrignani; F. Gardini; G. Vinderola; J. Reinheimer; L. Grazia; R. Lanciotti | 2014-01-01 | LETTERS IN APPLIED MICROBIOLOGY | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
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