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Osservazioni preliminari riguardo alla variazione di alcune caratteristiche chimiche di oli vergini da olive sottoposti a processi di deodorazione “soft”
2008 L. Cerretani; A. Bendini; S. Barbieri; G. Lercker
Studio delle variazioni di costituenti fenolici e polifenolici e del potere antiossidante di estratti ottenuti da frutti sottoposti a trattamenti osmotici e surgelazione
2008 G. BLANDA; S. BARBIERI; A. BENDINI; L. CERRETANI; G. LERCKER
L'oro nell'acqua e nel fango
2008 S. Barbieri; T. Gallina Toschi
I BIOFENOLI NELLE ACQUE DI VEGETAZIONE: ASPETTI ANALITICI
2009 A. Bendini; S. Barbieri
Osmotic dehydrofreezing of strawberries: polyphenolic content, volatile profile and consumer acceptance
2009 G. Blanda; L. Cerretani; A. Cardinali; S. Barbieri; A. Bendini; G. Lercker
Oli di girasole spremuti a freddo, da agricoltura biologica e convenzionale: studio del profilo sensoriale e di preferenza del consumatore
2011 Alessandra Bendini; Sara Barbieri; Enrico Valli; Fernando Gottardi; Maurizio Canavari; Tullia Gallina Toschi
Bitter, Pungency and Phenol Composition of Extra Virgin Olive Oils: A Study on Consumer Acceptability
2011 Barbieri S.; Gallina Toschi T.; Valli E.; Gottardi F.; Canavari M.; Bendini A.
Bitter, Pungency and Phenol Composition of Extra Virgin Olive Oils: A Study on Consumer Acceptability
2011 S. Barbieri; T. Gallina Toschi ; E. Valli; F. Gottardi; M. Canavari; A. Bendini
Organic and conventional yoghurts: study of sensory profiles and consumer acceptability
2011 A. Bendini; S. Barbieri; F. Gottardi; T. Gallina Toschi; M. Canavari
Quality evaluation of cold pressed sunflower oils by sensory and chemical analysis
2011 Bendini A.; Barbieri S.; Valli E.; Buchecker K.; Canavari M.; Gallina Toschi T.
Gradimento sensoriale dell'olio extravergine e sostanze funzionali: un percorso da costruire
2012 Tesini F.; Valli E.; Barbieri S.; Di Lecce G.; Bendini A.; Gallina Toschi T.;
Mechanical excitation of the oil paste to enhance the oil yield
2012 Annachiara Berardinelli; Chiara Cevoli; Luigi Ragni; Sara Barbieri; Alessandra Bendini
Organic and conventional nonflavored yogurts from the Italian market: Study on sensory profiles and consumer acceptability
2012 Gallina Toschi T.; Bendini A.; Barbieri S.; Valli E.; Cezanne M.L.; Buchecker K.; Canavari M.
A homemade color scaling ruler as a fast and cheap tool for sensory analysis of tomato juces
2012 F. Tesini; A. Valleverdue-Queralt; G. Di Lecce; S. Barbieri; T. Gallina Toschi
Sensory Analysis of Virgin Olive Oil
2012 A. Bendini; E. Valli; S. Barbieri; Tullia Gallina Toschi
A sensory and metabolomic approach for the "zonation" of typical extra virgin olive oils: an Italian case study
2013 Tesini F.; Barbieri S.; Ayyad Z.; Bendini A.; Gallina Toschi T.;
La zonazione olivicola dell’areale romagnolo. I siti olivicoli oggetto di controllo (codice geopedologico) e Note sulle analisi chimiche e sensoriali
2013 Bendini A.; Barbieri S.; Gallina Toschi T.
Comparison between volatiles analysis of extra virgin olive oils by flash gas chromatography (FGC) electronic nose and by solid phase micro-extraction (SPME) coupled with gas chromatography - mass spectrometry (GC-MS)
2013 Valli E.; Tesini F.; Barbieri S.; Bendini A.; Di Lecce G.; Gallina Toschi T.
Olfactory fingerprint of extra virgin olive oils: Fast analysis by Flash Gas Chromatography (FGC) Electronic Nose and coupling with sensory data
2013 Barbieri S.; Bendini A.; Barbanera M.; Gottardi F.; Gallina Toschi T.
Italian Extra Virgin Olive Oils: Chemical and Sensory Characterization, Preference Mapping and Consumer Education for the Product’s Protection and Defence
2013 Barbieri S.; Bendini A.
Titolo | Autore(i) | Anno | Periodico | Editore | Tipo | File |
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Osservazioni preliminari riguardo alla variazione di alcune caratteristiche chimiche di oli vergini da olive sottoposti a processi di deodorazione “soft” | L. Cerretani; A. Bendini; S. Barbieri; G. Lercker | 2008-01-01 | LA RIVISTA ITALIANA DELLE SOSTANZE GRASSE | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Studio delle variazioni di costituenti fenolici e polifenolici e del potere antiossidante di estratti ottenuti da frutti sottoposti a trattamenti osmotici e surgelazione | G. BLANDA; S. BARBIERI; A. BENDINI; L. CERRETANI; G. LERCKER | 2008-01-01 | PROGRESS IN NUTRITION | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
L'oro nell'acqua e nel fango | S. Barbieri; T. Gallina Toschi | 2008-01-01 | SAPORI & SALUTE | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
I BIOFENOLI NELLE ACQUE DI VEGETAZIONE: ASPETTI ANALITICI | A. Bendini; S. Barbieri | 2009-01-01 | - | Dipartimento di Scienze degli Alimenti | 2.01 Capitolo / saggio in libro | - |
Osmotic dehydrofreezing of strawberries: polyphenolic content, volatile profile and consumer acceptance | G. Blanda; L. Cerretani; A. Cardinali; S. Barbieri; A. Bendini; G. Lercker | 2009-01-01 | LEBENSMITTEL-WISSENSCHAFT + TECHNOLOGIE | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Oli di girasole spremuti a freddo, da agricoltura biologica e convenzionale: studio del profilo sensoriale e di preferenza del consumatore | Alessandra Bendini; Sara Barbieri; Enrico Valli; Fernando Gottardi; Maurizio Canavari; Tullia Gal...lina Toschi | 2011-01-01 | - | CUES Cooperativa Universitaria Editrice Studi | 4.01 Contributo in Atti di convegno | - |
Bitter, Pungency and Phenol Composition of Extra Virgin Olive Oils: A Study on Consumer Acceptability | Barbieri S.; Gallina Toschi T.; Valli E.; Gottardi F.; Canavari M.; Bendini A. | 2011-01-01 | EUROPEAN JOURNAL OF LIPID SCIENCE AND TECHNOLOGY | - | 1.06 Abstract in rivista | - |
Bitter, Pungency and Phenol Composition of Extra Virgin Olive Oils: A Study on Consumer Acceptability | S. Barbieri; T. Gallina Toschi ; E. Valli; F. Gottardi; M. Canavari; A. Bendini | 2011-01-01 | - | EURO FED LIPID HEADQUARTERS | 4.02 Riassunto (Abstract) | - |
Organic and conventional yoghurts: study of sensory profiles and consumer acceptability | A. Bendini; S. Barbieri; F. Gottardi; T. Gallina Toschi; M. Canavari | 2011-01-01 | - | Institute of Chemical Technology Prague | 4.02 Riassunto (Abstract) | - |
Quality evaluation of cold pressed sunflower oils by sensory and chemical analysis | Bendini A.; Barbieri S.; Valli E.; Buchecker K.; Canavari M.; Gallina Toschi T. | 2011-01-01 | EUROPEAN JOURNAL OF LIPID SCIENCE AND TECHNOLOGY | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Gradimento sensoriale dell'olio extravergine e sostanze funzionali: un percorso da costruire | Tesini F.; Valli E.; Barbieri S.; Di Lecce G.; Bendini A.; Gallina Toschi T.; | 2012-01-01 | - | - | 4.02 Riassunto (Abstract) | - |
Mechanical excitation of the oil paste to enhance the oil yield | Annachiara Berardinelli; Chiara Cevoli; Luigi Ragni; Sara Barbieri; Alessandra Bendini | 2012-01-01 | - | Elsevier | 4.02 Riassunto (Abstract) | - |
Organic and conventional nonflavored yogurts from the Italian market: Study on sensory profiles and consumer acceptability | Gallina Toschi T.; Bendini A.; Barbieri S.; Valli E.; Cezanne M.L.; Buchecker K.; Canavari M. | 2012-01-01 | JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
A homemade color scaling ruler as a fast and cheap tool for sensory analysis of tomato juces | F. Tesini; A. Valleverdue-Queralt; G. Di Lecce; S. Barbieri; T. Gallina Toschi | 2012-01-01 | - | Oxford abstract limited | 4.02 Riassunto (Abstract) | - |
Sensory Analysis of Virgin Olive Oil | A. Bendini; E. Valli; S. Barbieri; Tullia Gallina Toschi | 2012-01-01 | - | Boskou Dimitrios In Tech | 2.01 Capitolo / saggio in libro | - |
A sensory and metabolomic approach for the "zonation" of typical extra virgin olive oils: an Italian case study | Tesini F.; Barbieri S.; Ayyad Z.; Bendini A.; Gallina Toschi T.; | 2013-01-01 | - | - | 4.02 Riassunto (Abstract) | - |
La zonazione olivicola dell’areale romagnolo. I siti olivicoli oggetto di controllo (codice geopedologico) e Note sulle analisi chimiche e sensoriali | Bendini A.; Barbieri S.; Gallina Toschi T. | 2013-01-01 | - | A.R.P.O. | 2.01 Capitolo / saggio in libro | - |
Comparison between volatiles analysis of extra virgin olive oils by flash gas chromatography (FGC) electronic nose and by solid phase micro-extraction (SPME) coupled with gas chromatography - mass spectrometry (GC-MS) | Valli E.; Tesini F.; Barbieri S.; Bendini A.; Di Lecce G.; Gallina Toschi T. | 2013-01-01 | - | - | 4.02 Riassunto (Abstract) | - |
Olfactory fingerprint of extra virgin olive oils: Fast analysis by Flash Gas Chromatography (FGC) Electronic Nose and coupling with sensory data | Barbieri S.; Bendini A.; Barbanera M.; Gottardi F.; Gallina Toschi T. | 2013-01-01 | - | - | 4.02 Riassunto (Abstract) | - |
Italian Extra Virgin Olive Oils: Chemical and Sensory Characterization, Preference Mapping and Consumer Education for the Product’s Protection and Defence | Barbieri S.; Bendini A. | 2013-01-01 | - | Padova University Press | 4.03 Poster | - |
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